Terug naar alle evenementen

Evgenia Markova & Vladimir Kirasirov in Concert

  • Lutherse Kerk Maastricht 14 Hondstraat Maastricht, LI, 6211 HX Netherlands (kaart)

Evgenia Markova (1987) begon met muziek toen ze 6 jaar was en koos voor de domra, een traditioneel Russisch snaarinstrument met een heel eigen klank, die ergens zit tussen een luit en een mandoline. Van 2002 tot 2006 volgde ze de klas van de bekende pedagoge Alina Boguk, bij wie ze met lof haar diploma haalde. Daarna betrad ze het Rimsky-Korsakov Conservatorium te Sint-Petersburg en studeerde er in 2012 af bij Alexander Makarov. Sinds 2006 speelt ze in het Russisch Staatsorkest van Sint-Petersburg o.l.v. Vladimir Popov. Evgenia speelde de mandolinepartij in uitvoeringen van de 7 e en de 8 e symfonie van G. Mahler in het Marinsky Theater o.l.v. Valery Gergiev. Vladimir Kirasirov (1989) kreeg al vroeg pianolessen van zijn moeder, maar op de muziekschool koos hij voor de gitaar. Oleg Razumovsky was zijn leraar. Vanaf 2002 volgde hij lessen bij Anna Ali op het muzieklyceum en van 2006 tot 2011 bij Leonid Karpov op het Rimsky-Korsakov Conservatorium te Sint- Petersburg. Meestergitarist Carlo Marchione trok hem naar Maastricht, waar hij in 2013 zijn masters behaalde. Vladimir is thuis in vele genres: klassiek, jazz, rock, tango en folk. Leider van de kamerorkest “Continuo”. Hij won verschillende regionale en (inter)nationale prijzen, zowel solo als met verschillende ensembles.

Evgenia Markova en Vladimir Kirasirov vormen een duo sinds 2010.

Zij werken bij voortduring aan de verbreding c.q. verdieping van hun repertoire en maken zelf de arrangementen: renaissance- en barok- en filmmuziek, klassiek, Frans-impressionistisch, slavisch, (jazz)musette en latin.

Evgenia en Vladimir treden met grote regelmaat op in Sint-Petersburg, Riga (Letland) en Maastricht. Zij waren te gast in verschillende Europese landen, vaak ook aan de buitengrenzen of net eroverheen: Rusland, Finland en Kroatië – India ook. Doorgaans spelen ze er samen met regionale artiesten en ensembles. 

www.theduo-music.com

vladimir.kirasirov@gmail.com  
+31(0)6-16341684 (indien in NL)
of: Michel van der Maesen de Sombreff
muziekakkoord@gmail.com  
+31(0)6-21532093


De domra (Russisch: домра) is een snaarinstrument uit Rusland dat wel wordt gebruikt in balalaikaorkesten. Het instrument is van origine driesnarig en heeft een bolle uit losse spanten gemaakte klankkast.

Eerdere gebeurtenis: 24 oktober
City of Sin | De Mythe van Odessa
Latere gebeurtenis: 7 november
Ravelin in Concert | Une Belle Histoire