Terug naar alle evenementen

ZONDAGOCHTEND CONCERT | Mozart meets Britten | Hobo en Strijktrio

  • Lutherse Kerk Maastricht 14 Hondstraat Maastricht, LI, 6211 HX Netherlands (kaart)

Een zondagochtendconcert in de prachtige combinatie van hobo en strijktrio, met werken van Mozart, Britten en Arnold.

Tanja is hoboïste en was jarenlang verbonden aan Philzuid. Lei is 1e violiste en concertmeester van Philzuid, Armen is daar aanvoerder van de altviolen. Jan speelt in het Brussels Philharmonic.
Het strijktrio treedt regelmatig en zeer succesvol op in binnen- en buitenland.
De combinatie met hobo is er één waar veel componisten speciaal werken voor hebben geschreven.

Laat je verrassen door het samenspel van deze vier instrumenten.
Geniet van een uur mooie muziek met deze topmusici samen!

BIOGRAFIE

Tanja van der Kooij studeerde aan het conservatorium van Amsterdam bij Jan Spronk, waar zij haar studie met een 10 met onderscheiding afsloot. Zij behaalde haar solistendiploma in Karlsruhe bij Prof. Thomas Indermühle. Tanja won eerste prijzen op verschillende nationale en internationale concoursen, en speelde in het Nationaal Jeugdorkest, het Gustav Mahler Jugendorchester en het European Union Youth Orchestra. Van 1997 tot 2017 speelde zij bij het Limburgs Symphonie Orkest; vanaf 2013 philzuid. Sinds 2015 is Tanja eigenaresse van de yogastudio Aruna te Maastricht. Naast het geven van yogalessen en het runnen van de studio, geeft zij nog veel concerten als free lance musicus.

Lei Wang, afkomstig uit Hangzou, China, studeerde aan het Conservatorium van Shanghai en Brussel, dat zij in 2004 met de grootste onderscheiding afrondde. Ze won vele prijzen. Ze treedt ook op als solist en in kamermuziek in Europa en China. Lei is nu concertmeester bij Philzuid en bij verschillende orkesten gastconcertmeester. Ze doceert aan de LUCA School of Arts in Leuven. Lei Wang speelt op een Ferdinando Gagliano, gebouwd in Napels rond 1770.

Armen Nazarian werd geboren in een muzikale familie, in Razdan, Armenië. Hij begon als 6- jarige viool te spelen. Uiteindelijk studeerde hij cum laude af aan het Conservatorium van Moskou. Hij won vele prijzen en studeerde ook nog in Amsterdam. Daar won hij in 2015 het Vierde Nationaal Altvioolconcours. Armen is sinds 2016 eerste altviolist bij Philzuid.

Jan Baerts begon zijn cellostudies in Hasselt en studeerde- met de grootste onderscheidingin 2003 af aan het Koninklijk Conservatorium in Brussel. Momenteel is hij cellist in het Brussels Philharmonic en leraar cello aan het Stedelijk Conservatorium te Hasselt.